2019. november 27., szerda

Szerda


Szerda:
A szerdai nap egy nevetéssel és vidámsággal teli nap az iskolában. A témák közös sztorigyártás, nonverbális kommunikáció, jó kommunikáció alapjai, értő hallgatás, projektmunka. Mulatságra okot főként az utolsó, drámapedagógiai rész kap, egy történetet kell két csoportra osztva előadni, majd a lassított és gyorsított változatát is.
Közben a másik, háromfős romániai csapat tart előadást az iskolájukról, hagyományaikról. Náluk a kis gyermeklétszám miatt az összevont osztályok jelentenek kihívást.





Tudtuk, hogy délutánra esőt jósoltak, de van „hova húzódnunk”, - a magyar és a görög kolléganővel az Akadémia megtekintésére foglaltunk jegyet. Komótosan pizzát ebédelünk, míg elérkezik a várva várt időpont. Szakad az eső akkor is, amikor bejutunk az épületbe. Számomra hittan tanárként az Akadémián és az egész városban nem csak a Dávid szobor érdekes, hanem a vallásos gótikus és reneszánsz művészet megannyi csodálatos műalkotása is. Szociológusként pedig a firenzei mindennapokat ábrázoló festmények és szobrok ragadják meg a figyelmemet, melyek nagyon sok gyengédséget és szeretetet árulnak el a régi korokról. Lenyűgöző az Akadémia számomra.  











Hazafelé kávézunk még egyet a görög lánnyal, majd a Dóm múzeumának összevont belépőjegyével a keresztelő kápolnát tekintem meg, - ide is mintegy behúzódva az eső elől. Ez is lélegzetelállító. Főleg a mennyezeten lévő Pantokrátor ikon-mozaik ragadja meg a figyelmemet.