2019. november 26., kedd

Kedd


Kedd:
Az iskolában egy Erasmus-os török zászló, és azt lobogtató vidám török kollégák jelezik előre, hogy ma ők fognak előadást tartani. Kollaboráció – együttműködés, csapatmunka, csoportmunka a mai téma, sok érdekes példával, gyakorlati csoport- és páros munkával, tapasztalat megosztással.



Délután a csapat nagy része a közös városnézésen vesz lelkesen részt. Főként a legrégebbi városrész épületeit, utcáit tekintjük meg, ha lehet így fogalmazni, Firenze szívét.  Az idegenvezetőnk tősgyökeres firenzei. Megerősíti vendéglátóm véleményét arról, miszerint a helyieknek egy kissé megterhelő ez a turistaáradat, így ők leginkább kint szeretnek maradni a városközpontból. Javaslatot kapunk a Dóm múzeumának 3 napos, összevont belépőjének megvásárlására.

























Mivel a Dóm hazafelé mindig útba esik, úgy határozok, hogy meg is veszem a belépőt. A lehetőségek közül rögtön a dóm kupolájának megmászásával kezdek. Adottságaim és fájós lábam miatt hezitálok, hogy valóban jó ötlet-e. Megéri azonban felmenni a csigalépcsőkön. A tetőn az esti Firenze csodálatos látványa tárul elénk. Sokan vagyunk fenn, a lépcsőkön egymást segítő kisebb embertömeg. Sok az ázsiai turista.